2011. november 30., szerda

Röhej

Nem szokásom ilyesmiről írni, de kivételt teszek, mert nincs kivel megbeszélnem.

RTL Klub Híradó ma este...
Egy hír arról, hogy a nyomravezetői díjért pereskedik egy nyomravezető, mert nem akarják neki kifizetni.
Következő hír: a rendőrség 2 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki mittudoménkiket segít elfogni.

Besenyő Istvánt idézem: "Noooormális?!"

2011. november 29., kedd

Sapka, sál stb.

Most már elfogyott ez a vastag fonal. Készült még belőle egy újabb manósapi, egy kis nyakmelegítő Vikinek és egy sál a maradékból.


2011. november 27., vasárnap

Még "Lazac"

Maradt még a Lazac nevű fonalból. Gyors sapka Vikinek, nyakmelegítő nekem:




Hirtelen fotó az új sapiban este 8-kor:


A sapka 72, a nyakmelegítő 86 gramm.
Még egy nyakmelegítőre futja Vikinek, amit már el is kezdtem.

Mellények


Miközben tele vagyok várakozással, kötök is. Jó vastagot, jó meleget. Apának bejött az előző mellény, én meg ezen felbuzdulva kötöttem még egyet. Utána pedig Vikinek dobtam össze gyorsan egy nagyon vastag egyszerű mellényt.



Mindkét fonal Ágitól van a vateráról, itt várta a sorát.

A zöldnek "Kiwi" a fantázianeve, 50% a gyapjútartalma. Kellemes a tapintása, puha, érdekes sodrású fonal. A mellény az új "gazda" szerint meleg. Egyszerű simakötéssel készült, csak a karöltőtől váltottam át lustakötésre. Így nem is kellett utólag passzét kötni rá. Majdnem fél kiló (486 g) fonal fogyott el hozzá, így egy újabb zacskó szinte el is fogyott, egy gombóc maradt.

Viki mellénye a "Lazac" nevű, szintén név nélküli akciós fonalból készült, hosszú rizs mintával, 8-as tűvel. (Szóval tényleg vastag...) Csak egy téglalap a háta, elöl pedig szögletes nyakkivágást készítettem hozzá, az egyszerűség jegyében. 226 g fonalat használtam el hozzá.

Valahogy az "egyszerű" tetszik most. Folyamatban is van egy "Easy Lace Stole" is, aminek könnyű és egyszerű a mintája. De közben meleg holmikat is kell kötni, mert hideg van.
Azt hiszem, itt a tél...

2011. november 13., vasárnap

Felújítás, bővítés

Na nem lakásfelújítás és -bővítés!
Volt Vikinek egy kis sapkája 3 pici horgolt virággal, azt újítottam fel és bővítettem egy sállal kis együttessé.



Horgoltam egy rá egy másik virágot, körbehorgoltam a szegélyét, kötöttem hozzá egy baktust, szintén rózsaszín szegéllyel. Ennyi.
Ebből a fonalból egész kis ruhagyűjteménye van: kardigán, garbó, raglán mellényke.

2011. november 12., szombat

Virágok



A héten csak ezeket a virágokat horgoltam.
A Horgolt csillagok című kis gyűjteményből próbáltam ki a Margarétát és a Kis kerék nevűt, (meg a Hópihét, de azt blokkolás nélkül nem teszem fel, mert nem szép) emellett néhány egyéb virágot is horgolásztam. A szokásos rózsából készült lila, aztán az ajándék kendőből kimaradt fonalból is lett két rózsa, illetve a pamutból még két fehér, de azt már elajándékoztam.
A kis virágok lehet, hogy a karácsonyfára kerülnek. (... ha még vagy 50 darabot összehozok.) A Barka Horgolósuli mohair csillagait is el fogom készíteni, nagyon szépek, szintén jók lesznek dísznek. Lehet, hogy idén csak fehér horgolt díszek kerülnek a fánkra...

Most már köthetnékem van... Sokkal egyszerűbb annak aki csak kötni, illetve csak horgolni tud/szokott... Nem? De.

2011. november 6., vasárnap

Szombat

Tegnap este - a csajos klub után - még megkötöttem ezt a sálat. A férfi mellény megkötése után maradt egy kevés fonal, gondoltam, jó lesz belőle egy nyakat melengető darab. 3 sima, 3 fordított váltakozása adja a mintát.
Egyszerű, de a célnak megfelel.


Ilyen összetekerve:


Elfogyott hozzá a korábban megmaradt 120 g fonal.

2011. november 5., szombat

Termés megint

A héten ezek készültek:

A még nem blokkolt Aurora kendő Timi barátnőm kislányának készült. Ő kérte és ő választotta a fonalat is (aldis zoknifonal). Előzmény: tavaly kötöttem ajándékba Timinek egy Aurorát, de a kislány igen szereti benne illegetni magát, ezért kap egy saját kendőt.
Azért blokkolatlan, mert ha elkezdem blokkolni, ma délutánra nem száradt volna meg, pedig a csajos klubban oda tudom adni Timinek. Így majd ő végzi az utolsó simításokat, de a kislány hamarabb megkaphatja.



A kapucsínó fonalból egy baktust is kötöttem. Továbbra is nagyon kedvelem ezt a fonalat, anyagát, színét egyaránt. Sajnos már csak 7-8 deka maradt, abból még valamit kihozok, az tuti.
Egyszerűen rövidpálcákkal körbehorgoltam.


A nagy sietségben a Válságkonyhára írtam először... Bocs. Töröltem.

2011. november 4., péntek

Itt vagyok

Régen írtam... Igen. Biztosan lett volna mit, de a szünet előttre már annyira fáradt voltam.
A hetet Pesten töltöttük, együtt az egész család. Bár nem mindenkinek volt szünet, de így is jó volt, leszámítva egy-két zavaró tényezőt.

Hoztam egy mellényt. Kb. 20 év után újra kötöttem férfi mellényt. Eddig nem volt rá igény.



Teljesen egyszerű, simakötéssel készült. A passzéja 1 csavart sima, 1 fordított, talán ennyi érdekesség van benne. A fonal Ágitól származik, 50%-os a gyapjútartalma.
342 g fonal fogyott el, míg megkötöttem.

Ja: holnap csajos klub!